Reading Viewing

You Like Post Please Comment Or +Google and Say Our Advice And Share To Others Person

CBSE Papers, Questions, Answers, MCQ ...

UPTET (Uttar Pradesh Teacher Eligibility Test) सरकारी नौकरी , नियुक्ति परिणाम , टीईटी , UPTET , TET

Sports Quizzes, Sports Current Affairs Quiz

Sports Quizzes, Sports Current Affairs


1. Victoria Azarenka, who won the Australian Open Tennis women’s singles title 2012, is from which country ?
(A) USA
(B) Belarus
(C) Germany
(D) Slovakia
Ans : (B)

2. With which one of the following sports is Saurabh Tiwary associated ?
(A) Golf
(B) Snooker
(C) Cricket
(D) Shooting
Ans : (C)

3. Which of the following team has won the ICC World Cup Cricket 2011 ?
(A) Australia
(B) New Zealand
(C) India
(D) England
Ans : (C)

4. Who amongst the following is not a Australian Open Tennis 2012 winner ? (Under any category)
(A) Leander Paes
(B) Serena Williams
(C) Victoria Azarenka
(D) Novak Djokovic
Ans : (B)

5. The National Sports Day is observed on which of the following days ?
(A) August 29th
(B) July 29th
(C) September 29th
(D) August 20th
Ans : (A)

6. Which of the following Cups/Trophies is associated with the game of Football ?
(A) Wimbledon Cup
(B) Evert Cup
(C) Agha Khan Cup
(D) Mardeka Cup
Ans : (D)

7. Which of the following terms is not associated with the game of Lawn Tennis ?
(A) Smash
(B) Slice
(C) Bouncer
(D) Delice
Ans : (C)

8. The South Asia Federation Games were organized recently in which of the following cities ?
(A) Dhaka
(B) Colombo
(C) New Delhi
(D) Kathmandu
Ans : (B)

9. With which game is the ‘Agha Khan Cup’ associated?
(A) Football
(B) Cricket
(C) Badminton
(D) Hockey
Ans : (D)

10. The final match of the Uber Cup Badminton 2010 was played between China and—
(A) Japan
(B) Denmark
(C) Italy
(D) Korea
Ans : (D)

11. Which of the following country will host world team Table Tennis Championship 2012 for men and women both ?
(A) Japan
(B) Germany
(C) Hong Kong
(D) Russia
Ans : (B)

12. The World Sports Award ceremony was held recently in—
(A) Spain
(B) Italy
(C) France
(D) Germany
Ans : (A)

13. Marion Jones is a well known—
(A) Badminton players
(B) Tennis player
(C) Golfer
(D) Athlete
Ans : (D)

14. Which of the following Cups/Trophies is associated with the game of Volleyball ?
(A) India Swarn Cup
(B) Ramanujam Trophy
(C) Lincoln Trophy
(D) Dhyanchand Trophy
Ans : (A)

15. FIFA World Cup 2014 will be organized in—
(A) Italy
(B) South Africa
(C) Brazil
(D) Britain
Ans : (C)

16. Which of the following terms is not associated with the game of Cricket ?
(A) Long leg
(B) Hook
(C) Love
(D) Midwicket
Ans : (C)

17. ‘Durand Cup’ is associated with the game of—
(A) Hockey
(B) Lawn Tennis
(C) Badminton
(D) Football
Ans : (D)

18. For which game is the ‘Indira Gandhi Gold Cup’ being awarded ?
(A) Women’s Hockey
(B) Women’s Football
(C) Women’s Cricket
(D) Women’s Badminton
Ans : (A)

19. Lord Hanuman is symbolised with which sports ?
(A) Boxing
(B) Wrestling
(C) Rugby
(D) Archery
Ans : (B)

20. On the basis of performance in 100 metre run in the last Beijing Olympic Games the fastest man in the world is—
(A) Maurice Green
(B) Shawn Crawford
(C) Usain Bolt
(D) Francis Obekwelu
Ans : (C)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...