Reading Viewing

You Like Post Please Comment Or +Google and Say Our Advice And Share To Others Person

CBSE Papers, Questions, Answers, MCQ ...

UPTET (Uttar Pradesh Teacher Eligibility Test) सरकारी नौकरी , नियुक्ति परिणाम , टीईटी , UPTET , TET

Sports - General Knowledge Questions and Answers


1. Victoria Azarenka, who won the Australian Open Tennis women’s singles title 2012, is from which country ?
(A) USA
(B) Belarus
(C) Germany
(D) Slovakia
Ans : (B)

2. With which one of the following sports is Saurabh Tiwary associated ?
(A) Golf
(B) Snooker
(C) Cricket
(D) Shooting
Ans : (C)

3. Which of the following team has won the ICC World Cup Cricket 2011 ?
(A) Australia
(B) New Zealand
(C) India
(D) England
Ans : (C)

4. The term ‘Duck’ is associated with—
(A) Chess
(B) Volleyball
(C) Golf
(D) Cricket
Ans : (D)

5. Usain Bolt, The 100-metres race world record holder is from which countries ?
(A) Jamaica
(B) U.S.A.
(C) Canada
(D) Nigeria
Ans : (A)

6. What is the total number of matches which were played in the FIFA World Cup - 2010 in Germany ?
(A) 48
(B) 52
(C) 63
(D) 64
Ans : (D)



7. The 20th Commonwealth Games will be held in 2014 in—
(A) Jaipur
(B) Kolkata
(C) Glasgow
(D) Mumbai
Ans : (C)

8. M. S. Dhoni is the first wicket keeper to make two centuries in One-day International cricket in India. He made these centuries while playing against—
(A) Sri Lanka and Pakistan
(B) Pakistan and Bangladesh
(C) Bangladesh and New Zealand
(D) Australia and Sri Lanka
Ans : (A)

9. Which of the following Trophies/Cups is associated with the game of Golf ?
(A) Iran Cup
(B) Padmawati Trophy
(C) Topolino Trophy
(D) V. C. Gupta Trophy
Ans : (C)

10. OTIS is brand name of—
(A) Software
(B) Shoes
(C) Lifts and elevators
(D) Chemicals and paints
Ans : (C)

11. The final match of the Uber Cup Badminton 2010 was played between China and—
(A) Japan
(B) Denmark
(C) Italy
(D) Korea
Ans : (D)

12. Which of the following country will host world team Table Tennis Championship 2012 for men and women both ?
(A) Japan
(B) Germany
(C) Hong Kong
(D) Russia
Ans : (B)

13. The World Sports Award ceremony was held recently in—
(A) Spain
(B) Italy
(C) France
(D) Germany
Ans : (A)

14. Marion Jones is a well known—
(A) Badminton players
(B) Tennis player
(C) Golfer
(D) Athlete
Ans : (D)

15. Which of the following Cups/Trophies is associated with the game of Volleyball ?
(A) India Swarn Cup
(B) Ramanujam Trophy
(C) Lincoln Trophy
(D) Dhyanchand Trophy
Ans : (A)

1 comment:

  1. What's up colleagues, good piece of writing and pleasant arguments commented at this place, I am really enjoying by these.

    http://www.dshi-nowch.ru/?p=1799

    Here is my weblog; buy Nidora

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...