Reading Viewing

You Like Post Please Comment Or +Google and Say Our Advice And Share To Others Person

CBSE Papers, Questions, Answers, MCQ ...

UPTET (Uttar Pradesh Teacher Eligibility Test) सरकारी नौकरी , नियुक्ति परिणाम , टीईटी , UPTET , TET

Current Sports Quiz Questions


1. FIFA World Cup 2014 will be organized in—
(A) Italy
(B) South Africa
(C) Brazil
(D) Britain
Ans : (C)

2. Which of the following terms is not related with the game of Hockey ?
(A) Follow on
(B) Tie breaker
(C) Hat trick
(D) Half volley
Ans : (A)

3. Which of the following country has won the Hopman Cup 2011 ?
(A) USA
(B) Great Britain
(C) Slovakia
(D) Australia
Ans : (A)

4. Subroto Cup is associated with which of the following games ?
(A) Cricket
(B) Football
(C) Hockey
(D) Volleyball
Ans : (B)

5. What is the length of each stump in cricket ?
(A) 28 Inches
(B) 32 Inches
(C) 24 Inches
(D) 30 Inches
Ans : (A)

6. The term ‘Beamer’ is associated with—
(A) Football
(B) Hockey
(C) Cricket
(D) Chess
Ans : (C)



7. Of which country is Bull-fighting the National game?
(A) Spain
(B) Japan
(C) Portugal
(D) Poland
Ans : (A)

8. The 2008 Olympic Games were held at—
(A) Beijing
(B) Montreal
(C) Atlanta
(D) London
Ans : (A)

9. Narain Karthikenyan is the sportsman in the field of—
(A) Formula One Car Racing
(B) Shooting
(C) Chess
(D) Golf
Ans : (A)

10. Which of the following Tennis players announced his retirement from the game recently ?
(A) Benjamin Becker
(B) Rafael Nadal
(C) Andre Agassi
(D) Lleyton Hewit
Ans : (C)

11. Which team won FIFA Club World Cup 2011 in December 2011 final against which of the following countries ?
(A) Manchester United
(B) Barcelona
(C) Al-Sadd
(D) Kashiawa Reysol
Ans : (B)

12. Who amongst the following is not a Australian Open Tennis 2012 winner ? (Under any category)
(A) Leander Paes
(B) Serena Williams
(C) Victoria Azarenka
(D) Novak Djokovic
Ans : (B)

13. The National Sports Day is observed on which of the following days ?
(A) August 29th
(B) July 29th
(C) September 29th
(D) August 20th
Ans : (A)

14. Which of the following Cups/Trophies is associated with the game of Football ?
(A) Wimbledon Cup
(B) Evert Cup
(C) Agha Khan Cup
(D) Mardeka Cup
Ans : (D)

15. Which of the following terms is not associated with the game of Lawn Tennis ?
(A) Smash
(B) Slice
(C) Bouncer
(D) Delice
Ans : (C)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...