The Tutorials

You Like Post Please Comment Or +Google and Say Our Advice And Share To Others Person

CBSE Papers, Questions, Answers, MCQ ...

UPTET (Uttar Pradesh Teacher Eligibility Test) सरकारी नौकरी , नियुक्ति परिणाम , टीईटी , UPTET , TET

Indian Cricket GK









Indian Cricket GK


1. The Biography of Mohammed Azharuddin, “Azhar” was written by—
(A) Azharuudin
(B) Harsha Bhogle
(C) Harbhajan singh
(D) Azhar’s Mother.
Ans : (B)

2. India played its first one day in—
(A) 1970
(B) 1971
(C) 1972
(D) 1974
Ans : (D)

3. Yuvraj Singh scored his first one-day century against—
(A) Bangladesh.
(B) Sri Lanka
(C) Australia
(D) New Zealand
Ans : (A)

4. India-Srilanka world cup semi final in 1996 played in—
(A) Mumbai
(B) Calcutta
(C) Chennai
(D) Hyderabad
Ans : (B)

5. ________led India in more than 150 one-day matches.
(A) Dravid
(B) Kapil dev
(C) Sachin
(D) Azharddin
Ans : (D)

6. ________opened the bowling in India’s first One-day International.
(A) Kapildev and Abid Ali
(B) Abid Ali and Eknath solkar
(C) Eknath solkar kapildev
(D) None of the above.
Ans : (B)
7. ________won the finals of 2000 ICC Knock out Trophi in Nairobi.
(A) India
(B) New Zealand
(C) Pakistan
(D) Austarlia
Ans : (B) ( New Zealand won against India)

8. Sachin Tendulkar made his One-day debut in—
(A) India
(B) Australia
(C) Pakistan
(D) Sri Lanka
Ans : (C)

8. ________was the fastest Indian bowler to reach 100 wickets in One-day internationals.
(A) Kapil dev
(B) Anil Kumble
(C) Ajit Agarkar
(D) Zaheer Khan
Ans : (C)
9. India has been involved in three tied matches against—
(A) Zimbabwe
(B) West Indies
(C) Australia
(D) Both A and B.
Ans : (D)



10. ________Team won the Titan cup in1996.
(A) Indian
(B) Australian
(C) Pakistan
(D) Australian
Ans : (A)

11. In ________, Anil Kumble and Javagal Srinath involved in a famous 52-run Partnership at Bangalore against Australia.
(A) 1994
(B) 1990
(C) 1992
(D) 1996
Ans : (D)

12. Vinod Kambli suffered a freakish ankle injury in a one day match at cuttack against—
(A) Zimbabwe
(B) Australia
(C) New Zealand
(D) Pakistan
Ans : (A)
13. ________won the four consecutive “Man of the Match” award.
(A) Sachin
(B) Gilchrist
(C) Rahul Dravid
(D) Sourav Ganguly
Ans : (D)

14. ________was kapil dev’s final one day victim.
(A) Adam Gilchrist
(B) Vivian Richards.
(C) Zahid fazal
(D) None of the above.
Ans : (D) (It was Hashan Tillakaratne)

15. Kapil dev played his final One day Match against—
(A) Sri Lanka
(B) Australia
(C) Pakistan
(D) New Zealand
Ans : (A)

16. One-day Hat-trick was registered by—
(A) Chetan sharma
(B) Kapil dev
(C) Both A and B.
(D) Dravid
Ans : (C)

17. Imran Khan was the first one day victim of—
(A) Sunil Gavaskar
(B) Kapil Dev
(C) Parthiv Patel
(D) Vishwanath
Ans : (B)

18. Sunil Gavaskar scored his first one day century against—
(A) Pakistan
(B) England
(C) West Indies
(D) New Zealand.
Ans : (D)

19. ________appointed as an interim coach of the Indian team at Sharjah at 1994.
(A) Sunil Gavaskar
(B) Mohammed Azharuudin
(C) Kapil dev
(D) Vengsarkar
Ans : (A)

20. ________is India’s most successful wicket-keeper in One-day cricket.
(A) Nayan Mongia
(B) Rahul Dravid
(C) MS Dhoni
(D) Kiren More
Ans : (A)

21. Who is India’s present Test captain?
(A) MS Dhoni
(B) Anil Kumble
(C) Rahul Dravid
(D) Virender sehwag.
Ans : (B)

22. ________was the captain of the Under 19 team, which won the world cup.
(A) MS Dhoni
(B) Virot Kholi
(C) Anil Kumble
(D) Rahul Dravid
Ans : (B)

23. India Played its first one-day international match at home in—
(A) 1981 at Ahmedabad.
(B) 1981 at Calcutta
(C) 1982 at Chennai
(D) 1981 at Chennai
Ans : (A)

24. ________was India’s first One-day captain.
(A) Sunil Gavaskar
(B) Kapil dev
(C) Manoj prabhakar
(D) Ajit Wadekar
Ans : (D)

25. Last over of the 1993 world cup semi-finals was bowled by—
(A) Sachin Tendulkar
(B) Ajit wadekar
(C) Kapil Dev
(D) Manoj Prabhakar
Ans : (A)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...